HoloNet.pl

forum fanów Star Wars
Teraz jest Cz 09 wrz 2010, 00:12

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 37 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: Pn 30 maja 2005, 21:49 
ICO squad

Powod takiego zachowania byl bardzo prosty, "obaj" piszecie z tego samego IP to pierwsze, po drugie caly ten post co napisales wyzej o PFKSW, o mnie o Glujo to brenie. Myslales pewnie, ze bedziesz mogl anonimowo funkcjonowac na Holonecie, zakladajac drugie konto i pisac co Ci sie zywnie podoba, robiac sobie jaja? Niestety jak widzisz przeliczyles sie.

Jesli od wiekow nie wchodzisz na to forum to ciekawe skad wynika Twoje oburzenie dotyczace rzekomej zmiany postu uzytkownika "ObiWanKenobi_"? Nikt nie zmienial tresci Twojej wypowiedzi, w sumie w calosci powinna byc ona skasowana, ale nie uczynilem tego. Niech ludzie widza co ciekawego wnosisz do dyskusji, w koncu mamy wolnosc slowa.

Od teraz jesli bedziesz mial cos do powiedzenia, nie bedziesz juz musial sie ukrywac, Twoje drugie konto "ObiWanKenobi_" zostalo zdezaktywowane. Ciekawe czy w obecnej sytuacji starczy Ci rowniez wystarczajaco odwagi do pisania podobnych wypowiedzi?

Tytuł:
PostNapisane: Pn 30 maja 2005, 22:00 

Mike napisał(a):
Powod takiego zachowania byl bardzo prosty, "obaj" piszecie z tego samego IP to pierwsze, po drugie caly ten post co napisales wyzej o PFKSW, o mnie o Glujo to brenie.

Trudno zebym nie mial tego samego IP skoro ObiWanKenobi_ mieszka dokladnie w sasiednim pokoju - nie wierzysz - popytaj.

Mike napisał(a):
Myslales pewnie, ze bedziesz mogl anonimowo funkcjonowac na Holonecie, zakladajac drugie konto i pisac co Ci sie zywnie podoba, robiac sobie jaja? Niestety jak widzisz przeliczyles sie.

O tak, jasne, przeliczylem sie. Pomysl, zanim cos napiszesz. Zalozylem dwa konta i od kilku lat na jednym udaje bossa a na drugim mieszam ludzi z blotem. Dlugofalowy plan. Psssssss. Sam to wymysliles?

Mike napisał(a):
Jesli od wiekow nie wchodzisz na to forum to ciekawe skad wynika Twoje oburzenie dotyczace rzekomej zmiany postu uzytkownika "ObiWanKenobi_"? Nikt nie zmienial tresci Twojej wypowiedzi, w sumie w calosci powinna byc ona skasowana, ale nie uczynilem tego. Niech ludzie widza co ciekawego wnosisz do dyskusji, w koncu mamy wolnosc slowa.

No stad, ze ow sublokator przyszedl zakomunikowac mi ze ktos zmienil jego post wpisujac slow kilka o Glujo (wiem, bo widzialem go w pierwotnej wersji) A gdy rzucilem okiem na forum znalazlem Twoja wypowiedz Scherlocku.

Mike napisał(a):
Od teraz jesli bedziesz mial cos do powiedzenia, nie bedziesz juz musial sie ukrywac, Twoje drugie konto "ObiWanKenobi_" zostalo zdezaktywowane. Ciekawe czy w obecnej sytuacji starczy Ci rowniez wystarczajaco odwagi do pisania podobnych wypowiedzi?

No a Ty ciagle swoje. Nie przyszlo Ci do glowy ze kilka osob moze korzystac z tego samego lacza? To prawnie dozwolone - wystarczy uiscic stosowna oplate u providera. Wielki Pan Admin sie znalazl.

Ostatnio edytowano Pn 30 maja 2005, 22:04 przez fett_junkyard, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Pn 30 maja 2005, 22:01 

No coż.... pozostaje tylko sie cieszyć że zdegenerowany PFKSW obrócił się w pył, a na straży poziomu i moralności fandomu SW zostali tacy tytani pracy fanowskiej jak ObiWanKenobi_ ze świtą...

Pałeczka w Wasze ręce panowie - początek macie naprawdę dobry, mam nadzieje, że uda Wam się przeszczepić swoje podejście na innych fanów, nie możemy przecież gadać do końca życia o pikaczu, prawda?

Tytuł:
PostNapisane: Pn 30 maja 2005, 22:19 
ICO squad

fett_junkyard napisał(a):
O tak, jasne, przeliczylem sie. Pomysl, zanim cos napiszesz. Zalozylem dwa konta i od kilku lat na jednym udaje bossa a na drugim mieszam ludzi z blotem. Dlugofalowy plan. Psssssss. Sam to wymysliles?

Oczywiscie Fett, ze korzystanie z tego samego lacza przez wieksza ilosc osob nie jest zabronione. Jesli prawda jest to co piszesz to po pierwsze Ciebie przepraszam, ale zal mozesz miec tylko do "osoby mieszkajacej dokladnie w sasiednim pokoju". Nie pierwszy raz pisze ona post w podobnym stylu. Trudno nawet powiedziec jaki jest jej cel udzielania sie na tym forum, biorac pod uwage poprzednie wypowiedzi. Zapewne jest to kolejny zakompleksiony zalosny polaczek, ktorego przepelnia zawisc i zazdrosc. Poziomu jego wypowiedzi juz nie bede komentowal. Pozostaje tylko sie cieszyc, ze jego dzialanosc zostala ukrocona.

Tytuł:
PostNapisane: Pn 30 maja 2005, 22:42 

Mike napisał(a):
Oczywiscie Fett, ze korzystanie z tego samego lacza przez wieksza ilosc osob nie jest zabronione. Jesli prawda jest to co piszesz to po pierwsze Ciebie przepraszam, ale zal mozesz miec tylko do "osoby mieszkajacej dokladnie w sasiednim pokoju".
Nie pierwszy raz pisze ona post w podobnym stylu. Trudno nawet powiedziec jaki jest jej cel udzielania sie na tym forum, biorac pod uwage poprzednie wypowiedzi. Zapewne jest to kolejny zakompleksiony zalosny polaczek, ktorego przepelnia zawisc i zazdrosc. Poziomu jego wypowiedzi juz nie bede komentowal. Pozostaje tylko sie cieszyc, ze jego dzialanosc zostala ukrocona.

Ciezko prowadzic dyskusje z wykasowanym uztkownikiem. Zadales pytania po czym sam sobie na nie odpowiedziales.

A do kogo nalezy miec pretensje o zmiane tresci posta o ktorym mowa? Do moderatora, ktory miast usunac co nieco dopisal slow kilka od siebie podszywajac sie pod uzytkownika?

Tytuł:
PostNapisane: Pn 30 maja 2005, 23:04 

PŁOŃ ŚWIĘTY OGNIU

Taka afera wśród fanów ??? :shock: :shock: :shock:
No to niemiłą niespodzianka mnie spotkała...Myślałem, że to porządni ludzie...No więc się przeliczyłem...Nie wszystko złoto co się świeci...

PS. Kondolencje dla PFKSW -Doskonała organizacja na premierze SWE3ROTS

--------------------------------
"Śmiejecie się ze mnie bo jestem kimś innym...a Ja śmieję się z was bo wszyscy jesteście tacy sami"

Tytuł:
PostNapisane: Pn 30 maja 2005, 23:25 
ICO squad

Ciezko prowadzic dyskusje z wykasowanym uztkownikiem.

Niewatpliwie, ale dalsza dyskusja jest i tak po prostu zbedna.

A do kogo nalezy miec pretensje o zmiane tresci posta o ktorym mowa?

Mowiac szczerze to nie wiem, cala sprawa jest dosc mocno zagmatwana, pomiajac juz fakt, ze kilka osob z Holonetu ma tutaj dostep, to przede wszystkim mozna domniemywac, iz dostep do konta tego uzytkownika mialo takze kilka osob. Ja w kazdym razie nie widzialem zadnej zmiany, zamierzam w to wnikac i uwazam sprawe za zakonczona. Jedyne co moge zrobic w tej chwili dla swietego spokoju, to wykasowac stad kilkanascie postow poczawszy od tego napisanego przez "ObiWanKenobiego_".

Tytuł:
PostNapisane: Wt 31 maja 2005, 07:10 

Co za zbieg okolicznosci...
Nie dosc, ze kolega, to jeszcze mieszka w pokoju obok....
Mike, jak mogles na to nie wpasc? Toz to najbardziej prawdopodobny i oczywisty scenariusz!

A co do zmian w tresci postow - jestem zaskoczony, ze pierwsza edycja posta przez uzytkownika nie zostawia sladu pod postacia automatycznego dopiska!

Tytuł:
PostNapisane: Wt 31 maja 2005, 08:51 

eh szkoda ale z drugiej strony...
przejechalem 1000 km zeby byc na 2 wiekopomnych wydarzeniach, o ktorych bede opowiadal wnukom... premiera RotS i zakonczenie dzialalnosci PFKSW...

no coz niech moc bedzie z wami :)

Tytuł:
PostNapisane: Wt 31 maja 2005, 08:57 

Watson napisał(a):
A co do zmian w tresci postow - jestem zaskoczony, ze pierwsza edycja posta przez uzytkownika nie zostawia sladu pod postacia automatycznego dopiska!

może po prostu jak edytujesz post na który jeszcze nie ma odpowiedzi??

Tytuł:
PostNapisane: Wt 31 maja 2005, 09:10 

rdo napisał(a):
Watson napisał(a):

może po prostu jak edytujesz post na który jeszcze nie ma odpowiedzi??

Moze... Jezeli tak jest - to wszystko gra. Dziwne, na innych forach tego nie ma...

Tytuł:
PostNapisane: Wt 31 maja 2005, 09:53 
ICO friend

Witam, jako ze zostalem niejako imiennie wyzwany do odpowiedzi odpowiem krociutko na niektre zarzuty stawiane moim przyzjaciolom - nie wypada milczec kiedy ktos pada ofiara manipulacji. Podejrzewam ze i moj post moze nagle w magiczny sposob sie zmienic bo moderatorem tego watku jest nie kto inny tylko PFKSW - organizacja ktora nie pozwala o sobie zle mowic.
Kiedy napisalem zle o fanklubie na Bastionie od razu znalazl sie tajemniczy uzytkownik o dorobku 1 posta ktory wyzwal mnie od psycholi, kiedy Obi skrytykowal fanklub stracil dostep do forum a jego wypowiedz zostala zmieniona - dodano wulgarne tresci.
Faktycznie martwi mnie fakt ze Obi zafundowal sobie prywatna wycieczke w strone Mike'a - niepotrzebnie i bez kultury ale nalezalo to zmoderowac wycinajac niezgodny z regulaminem fragment a nie dodajac cos od siebie. Jednak PFKSW stosuje inne metody. Zabawne ze podeslano mi maila z linkiem do tego watku - stare metody fanklubu - zawsze cos takiego się zdarza kiedy z nim zadrze ja albo ktos z moich znajomych.

No ale do rzeczy:

Wattson - oczywiście członek PFKSW pisze:

"Co za zbieg okolicznosci...
Nie dosc, ze kolega, to jeszcze mieszka w pokoju obok....
Mike, jak mogles na to nie wpasc? Toz to najbardziej prawdopodobny i oczywisty scenariusz!"

Wyobraz sobie, że tak własnie jest. Fett wynajmuje pokój w mieszkaniu należacym do Obiego. Ja rozumiem, że dla Ciebie najoczywistrzym scenariuszem jest ten gdzie dorosli ludzie siedza na garnuszku rodziców ale okazuje się że nie zawsze jest tak jak w przypadku Twoich kolegów z Fanklubu.. Niektórzy radza sobie sami.
Jeżeli nie wierzysz najprosciej zapytać Frankiego, który od dawna zna sytuację mieszkaniowš Fetta.

>A co do zmian w tresci postow - jestem zaskoczony, ze pierwsza edycja posta przez uzytkownika nie zostawia sladu pod postacia automatycznego dopiska!

Oczywiscie każde dziecko wie, że nie ma nic prostrzego niż ręczne usuniecie automatycznego dopiska. Zwłaszcza kiedy ktos jest moderatorem. Ale ty kierujac się zasadami demagogii uznałes że warto o tym zapomnieć.

PFKSW napisal:

"Pałeczka w Wasze ręce panowie - poczatek macie naprawdę dobry, mam nadzieje, że uda Wam się przeszczepić swoje podejscie na innych fanów, nie możemy przecież gadać do końca życia o pikaczu, prawda?"

Tak, poczatek mamy niezly. Ja robie od paru lat strone i popularyzowalem star wars w prasie, oprocz tego napisalem statut PFKSW i byłem pierwszym prezesem. Fett prowadzil swietna strone z multimediami starwarsowymi która odwiedzily dziesiatki tysiecy ludzi. Ciesze się ze to doceniasz.
PFKSW roztrwonil caly potencjal jaki wynikal z samego faktu ukonstytuowania się tej organizacji. Ludzie przychodzacy po raz pierwszy na spotkania na pytanie czym zajmuje się fanklub otrzymywali polgebkiem informacje "pijemy piwo", fani pragnacy krecic fanfilmy gwiezdnowojenne byli splawiani - oferowano im mozliwosc udzialu w trailerach wiedzmina.
Skutek jest taki ze każdy kto miał cos do powiedzenia - kolekcjonerzy, webmasterzy, czy po prostu entuzjasci filmu szybko się wykruszyli. Takie sa fakty.
Powiem tylko tyle: Nie odpuszcze tej sprawy. W bazie danych zawsze pozostaje jakis slad i dowiem się kto naruszyl moje dobra osobiste oraz zlamal prawo ingerujac w tresc posta Obiego aby go osmieszyc. Nie obejdzie sie bez konsekwencji.

Ostatnio edytowano Wt 31 maja 2005, 09:57 przez Glujo, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Wt 31 maja 2005, 09:57 

Wielkie dzięki Poznańkiemu Fanklubowi za współorganizacje świetnej imprezy! oraz za to że mogłem dzięki nim uczestniczyć w tworzeniu wystawy gadżetów Kinepolis-za co jestem bardzo wdzięczny.;).

Nie Moc Będzie z Wami...
...zawsze...

PS.
Nie przejmujcie się kretyńskimi słowami krytki

Tytuł:
PostNapisane: Wt 31 maja 2005, 11:03 

Glujo napisał(a):
post moze nagle w magiczny sposob sie zmienic bo moderatorem tego watku jest nie kto inny tylko PFKSW - organizacja ktora nie pozwala o sobie zle mowic...

(bla bla)

Oczywiscie każde dziecko wie, że nie ma nic prostrzego niż ręczne usuniecie automatycznego dopiska. Zwłaszcza kiedy ktos jest moderatorem.

(bla bla)

Powiem tylko tyle: Nie odpuszcze tej sprawy. W bazie danych zawsze pozostaje jakis slad i dowiem się kto naruszyl moje dobra osobiste oraz zlamal prawo ingerujac w tresc posta Obiego aby go osmieszyc. Nie obejdzie sie bez konsekwencji.

Mam taką nadzieję.... może wtedy oduczysz się publicznie rzucać kretyńskie oskarżenia, jako jedyną podstawę do nich mając własną paranoję...

Tytuł:
PostNapisane: Wt 31 maja 2005, 20:38 

To wszystko zaczyna przypominać aferę RYWINA !!!

Dajcie sobie na looz i zapomnijcie o wszystkim co się stało...
To jest nowa era !!! ERA JEDI :wink:

--------------------------------
"Śmiejecie się ze mnie bo jestem kimś innym...a Ja śmieję się z was bo wszyscy jesteście tacy sami"

Ostatnio edytowano N 03 gru 2006, 16:49 przez *Dawid-JEDI*, łącznie edytowano 1 raz

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 37 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1